Level UP
Tekst

Jij als leider: inzicht in jouw waarden

Stap 3 Module 2

Een waarde is een manier van zijn of geloven die we belangrijk vinden. Iets dat belangrijk en wenselijk om naar te streven is, waarmee je je verbonden voelt. Het fungeert als een kompas, zowel in je carrière als in je rol als leider binnen Superunie. 

 

Waarden benadrukken waarvoor we staan. Ze kunnen onze unieke, individuele essentie vertegenwoordigen. Waarden begeleiden ons gedrag en bieden ons een persoonlijke gedragscode. Ze kunnen je keuzes bepalen en richting geven aan je carrière/leven en relaties. Door je waarden te bepalen, zeg je: "Dit is waar ik voor sta!"


Als leiders moeten we duidelijk zijn naar anderen over wat we geloven en belangrijk vinden, en ervoor zorgen dat onze intenties, woorden, gedachten en gedrag in lijn zijn met onze waarden. 


Ook bij het coachen van anderen helpt het als je inzicht hebt in iemand waarden. Vaak zit er onder een  coach vraag/doel namelijk een waarde.  Een coachdoel wordt pas echt "lonkend" als jij als coach die onderliggende waarde boven tafel te krijgen. Later leer je meer over hoe je iemand kan helpen een effectief coachdoel te formuleren. Voor nu is het  belangrijk om zelf inzicht te krijgen in jouw waarden.

 
Bij de dowload bij deze les vind je de oefening van deze week die je helpt met het opsporen van jouw waarden. Het is een uitgebreide opdracht die best even tijd kost, maar die zeker de moeite waard is.  Disclaimer: sommigen vinden een deel van deze oefening zweverig, maar de uitkomst waardevol.  Laat dit je dus niet tegenhouden 😉 


Je kan deze opdracht individueel doen of met je buddy. De uitkomst mail je naar je buddy en naar lianne@intothenew.nl. Heel veel succes!
Downloads bij deze les

Pen
>