Level UP
Tekst

Tijd voor actie! (11 dec-15 dec)

Stap 2 Module 1

Tijd voor de eerste opdrachten!  

Implementatieplan

Een leuke en leerzame training is nog maar het begin. Een implementatieplan helpt jou om de volgende stap te zetten: de toepassing in de praktijk! Daarom vind je in deze eerste module een template voor een implementatieplan. 

Het implementatieplan is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten over gedragsverandering uit het boek De Ladder van Ben Tiggelaar. Vul dit template in en deel deze ajb per mail met je buddy en met lianne@intothenew.nl. Mijn advies om er niet te lang mee te wachten en dit deze week te doen (dus voor vrijdag de 15e).

Leiderschapstalent: onderzoek

Je hebt waarschijnlijk al veel inzichten op gedaan over jezelf en over jezelf als leidinggevende.

Het is interessant om te onderzoeken hoe anderen naar jou kijken als leider. Daarom kan je een vragenlijst uitsturen. De vragenlijst kun je sturen naar collega’s,  oud-collega’s, maar ook naar vrienden, familie en/of partner.  Mijn advies is om minimaal 1 iemand te kiezen die aan jou heeft leidinggegeven of leidinggeeft, minimaal 1 naaste/ directe collega en minimaal 2 personen aan wie jij hebt leidinggegeven/ nu leidinggeeft.  De meeste mensen sturen 8 tot 10 formulieren uit en geven ca. 1 week de tijd om het ingevuld terug te krijgen.  

Lees de formulieren als je ze binnen hebt op je gemak door. En noteer het volgende: Wat valt je op, wat had je verwacht en wat niet? Wat is de rode draad? Welke dingen had je over jezelf niet gezegd?  


Maak deze week een afspraak met je buddy. 

- Bespreek hoe jullie elkaar "acountable" gaan houden de komende weken om het meeste uit de training te halen. 

- Oefen samen een coach gesprek volgens het Grow model. Zorg dat je beide oefent als coach.

Dus klik snel op de de linkjes hieronder en ga aan de slag!

PS de Handouts (4 onderste linkjes) heb je al geprint tijdens de trainingsdag ontvangen. 

Pen
>